O le a le Fa'alotoifale o le Pusa Fa'asoa?

tala fou

O le a le Fa'alotoifale o le Pusa Fa'asoa?

Le fausaga totonu o le pusa tufatufa.

E masani ona matou vaʻai i ni pusa tufatufaina faufale i luga o le tele o nofoaga, o loʻo faʻapipiʻiina i lanu mataʻina.O le a le pusa tufatufa?O le a le fa'aogaina o le pusa?Sei o tatou tilotilo i lenei aso.

O le pusa tufatufa, ua taʻua o le kapoti tufatufa, o le igoa lautele o le nofoaga autu e pulea ai le eletise.E tusa ai ma manaʻoga o fesoʻotaʻiga eletise, o le pusa tufatufaina o se masini faʻapipiʻi eletise maualalo lea e faʻapipiʻi ai masini fesuiaʻi, fuaina o mea faigaluega, mea e puipui ai, ma meafaigaluega fesoasoani i totonu o se kapoti uʻamea tapuni pe semi-tapuni.

O le a le fausaga i totonu o le pusa tufatufa

Muamua, o le faagasologa o le fausiaina.Su'ega Tatala Meafaigaluega → Taulimaina o Meafaigaluega → Kapeneta (Fa'asalalauga Lautele) Fa'apipi'i Fa'avae → Kapeneta (Fa'asoa Fa'asalalau) luga a'e Generatrix Wiring → Kapeneta (Fa'asoa Lautele) Trision Wiring → Kapeneta (Fa'asoa Lautele) Su'ega Su'ega → Distribution Run Acceptance.

Eseesega i le va o le IP ma le NEMA Enclosure1
Eseesega i le va o le IP ma le NEMA Enclosure2

Fa'aogaina o pusa tufatufa:faigofie mo le motusia eletise, fai le matafaioi o le fuaina ma le faamasinoina o le paoa ma le felauaiga.Faigofie ona pulea ma faigofie mo le tausiga i le tulaga o faaletonu matagaluega.O pusa fa'asoa ma pepa fa'asoa fa'asolo o se seti atoa o masini mo le fa'apipi'iina fa'atotonugalemu o ki, mita, ma isi.

O lea ua i ai le mana i soo se mea, o lea ua sili atu ona faʻaaogaina pusa o loʻo faia i papatusi uʻamea.Aʻo leʻi oʻo i le amataga o le 1990s, sa faʻaaogaina pusa faʻasalalau laupapa, ma o latou ki o le matagaluega ma mita e tau le faʻapipiʻiina i luga o le laupapa, i le tulaga o le leai o se saogalemu, na faasolosolo malie ona aveese.Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o tekinolosi tufatufa, e taua tele le saogalemu o le mana i le ola o le tagata ina ia faʻapipiʻi le ipu puipui lona lua, o lea na matou fatuina ai mea faʻaoga mo le tamaititi fanua ma talosaga mo se pateni.E mafai e le tama o le fanua ona faigofie ona fetuunai vaega eseese ma tausia i latou i le maualuga e tasi, ona faʻapipiʻiina lea o le ipu puipui e ausia ai le saogalemu maualuga.

O le pusa tufatufa e masani ona vaevaeina i ni vaega se lua
O le tasi o se seti atoatoa o le fale o le pusa tufatufaina ma ona mea faʻapipiʻi uʻamea.

O lona lua o vaega eletise, e aofia ai ki, relay, breaker, ma wiring ect.

O le kapeneta o loʻo faʻapipiʻiina vaega nei:ta'avale ta'avale;Leak o le taimi nei puipuiga ki;Su'e otometi mana lua;Masini puipuia si'isi'i;mita eletise;Amimita;Voltmeter.

Vaava'a va'a:sui o le vaega autu o le kapeneta tufatufa.

Lisi ki le puipuiga o iai nei:O lo'o i ai uma le galuega o le leak current protection ma o le galuega autu a le leak current protector o le fa'amautinoaina lea o le saogalemu o le tagata lava ia pe a pa'i tagata i le tino ola ma iloa le pa'u.Afai e le fa'amama lelei mea tau eletise ma tafe i le fale, o le a alu foi le puipuiga o le liki e aloese ai mai le pa'i atu o tagata i le te'i eletise.O lo'o iai fo'i galuega o le on-off o lo'o i ai nei, puipuiga o le mamafa, ma le puipuiga o va'a pu'upu'u.

Su'i ta'ilua paoa:Su'i ta'i lua mana o le faiga sui fa'ato'a fa'a-lua-filifiliga.E talafeagai mo le faʻaauauina o le faʻaliliuina o le mana o soʻo se lua puna eletise, e pei ole UPS-UPS, UPS-generator, UPS-municipal power, etc.

Puipuiga o le oso:E lauiloa foi o le uila, o se masini faaeletonika e maua ai le puipuiga o le saogalemu mo masini faaeletonika eseese, meafaifaaili, ma laina fesootaiga.Pe a faʻafuaseʻi ona faʻatupuina le eletise poʻo le voltage i totonu o se eletise eletise poʻo se laina fesoʻotaʻiga ona o le faʻalavelave i fafo, e mafai e le puipuiga o le siʻitia ona faʻatautaia se shunt i se taimi puupuu lava e aloese ai mai le faʻaleagaina o faʻalavelave i isi masini i totonu o le matagaluega.

Puipuiga o le oso:E taʻua o le uila, o se masini faʻaeletoroni e tuʻuina atu le puipuiga mo le tele o mea faʻaeletoroni, meafaifaʻaili, ma laina fesoʻotaʻiga.Pe a faʻafuaseʻi ona faʻatupuina le eletise poʻo le voltage i le eletise eletise poʻo le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ona o le faʻalavelave i fafo, e mafai e le puipuiga o le siʻitia ona faʻatautaia ma faʻafefe i se taimi puʻupuʻu e puipuia ai le oso mai le faʻaleagaina o isi masini i totonu o le matagaluega.

Watt-itula mita:Ose mita eletise e masani ona fa'aogaina e le au fai eletise.O se meafaigaluega e fua ai le malosi eletise, e masani ona taʻua o le mita watt-hour.

Auala e galue ai le mita:A fa'afeso'ota'i le mita i se ta'amilosaga, o le fa'amama maneta e fa'atupuina e le vili voltage ma le vili o lo'o i ai nei e ui atu i totonu o le tisiketi.O nei fela'ua'iga fa'amaneta o lo'o i vaega eseese i le taimi ma le avanoa, ma o lo'o fa'aosoina a'e eddy i luga o le tisiketi.O le taamilomilo taimi e mafua mai i le fegalegaleaiga i le va o le maneta fluxes ma eddy galu e faʻasolo ai le tisiketi, ma o le saosaoa taamilo o le tisiketi e oʻo atu i se gaioiga tutusa ona o le gaioiga o le sila maneta.

Talu ai ona o le faʻafefe o le maneta e faʻatusatusa i le voltage ma le taimi nei i totonu o le matagaluega, o le tisiki e gaoioi i se saoasaoa faʻatusatusa i le uta o loʻo i lalo o lana gaioiga.O le taamilosaga o le tisiki e tulia i le mita e ala i le anufe.O le fa'ailoga o le mita o le malosi moni lea o lo'o fa'aaogaina i le ta'amilosaga.

Amperometry:Amperometers e faia e tusa ai ma le gaioiga a se taʻitaʻi taʻavale i luga o se maneta.A o'o atu le taimi nei, e alu atu le taimi nei i totonu o le maneta fa'atasi ai ma le puna ma le axis rotating, ma o le taimi nei e sele ai le laina induction.O le mea lea, i lalo o le faatosinaga a le malosi o le mageta, e faʻafefe ai le coil, lea e faʻaosoina ai le axis rotating ma le faʻailoga faʻafefe.

Talu ai ona o le tele o le malosi o le mageta e faʻateleina i le taimi nei, o le taimi nei e mafai ona matauina i le tikeri o le faʻafefe o le faʻailoga.

Voltmeter:O le voltmeter o se meafaigaluega e fua ai le voltage.Fa'ailoga Voltmeter: V, o lo'o i ai se maneta tumau i totonu o le galvanometer ma'ale'ale.E fa'afeso'ota'i le va o pou feso'ota'i e lua o le galvanometer.O loʻo tuʻuina le coil i totonu o le maneta o le maneta tumau ma fesoʻotaʻi ma le faʻailoga o le laulau e ala i se masini taʻavale.

Ae ui i lea, o vaega o loʻo taʻua i luga e sili ona faʻavae i totonu o le pusa tufatufa.I le faagasologa moni o le gaosiga, o isi vaega o le a faʻaopoopoina e tusa ai ma faʻaoga eseese o le pusa tufatufaina ma manaʻoga mo le faʻaogaina o le pusa faʻasalalau, e pei o le AC contactor, intermediate relay, relay taimi, button, faʻailoga faailoilo, etc.KNX module sui atamai (fa'atasi ai ma uta capacitive) ma faiga mata'ituina talaaga, malamalama fa'asa'o afi ma faiga mata'ituina talaaga, afi afi / leakage mata'ituina masini ma faiga mata'ituina talaaga, EPS malosiaga maa, ma isi.

E ala i le filifilia o le pusa tufatufaina E-Abel, e mafai ona matou tuʻuina atu ia te oe le faʻapotopotoga faʻapitoa ma sili atu i le 100 lapopoa o pusa, lea o le a faʻaitiitia ai lou taimi faigaluega ma faʻasaoina oe tau.


Taimi meli: Iuni-27-2022